Are you a lovebird for Climate?

Wil jij ook je eigen ecologische voetstap (blijven) verkleinen, maar zie je soms de bomen door het bos niet meer? Of denk je dat het een druppel in de oceaan is? Dan zijn de (GRATIS!) ateliers van ‘Climate Birds’ iets voor jou. Tijdens 4 workshops word je geïnspireerd, versterkt en geïnformeerd met praktische tips van experten en prikkelende voorbeelden van sprekers die het zélf over een andere boeg gooiden.

De attitude die nodig is om de opwarming van het klimaat tegen te gaan, proberen we in elk aspect van het traject Climate Birds door te trekken. ‘A Lovebird for the Climate’ was een bewuste keuze, de attitude is gebald: a lovebird is een actieve vogel die een liefde voor het klimaat heeft. En wint de liefde niet altijd? Climate Birds is ontstaan vanuit de wil om mensen achtereenvolgens te inspireren, te informeren, te empoweren en tot slot te activeren om ons zowel individueel als collectief sterk te maken voor het klimaat. En dit vooral op een laagdrempelige manier. Daarom houden we dit traject dan ook heel bewust gratis!
Klimaatmoeheid is jammer genoeg een realiteit. Klimaat is dan ook een ingewikkeld verhaal en wat een individu nu werkelijk kan bijdragen is vaak onduidelijk. Inspireren lukt volgens ons het beste met mooie voorbeelden van acties en praktijken van klimaathelden, wereldwijd en lokaal. Enerzijds proberen we samen met de deelnemers, te
leren wat maatschappelijk bewegen inhoudt, anderzijds hoe ze hiermee aan de slag kunnen in hun eigen buurt. We willen de deelnemers graag uitdagen. Niet alleen om kritisch na te denken maar ook om te doen.